The Australian Science Communicator’s inaugural Professional Development Day is a full day of actionable presentations and interactive workshops that you can immediately put into practice!
The event is being held on the waterfront at Sydney’s Darling Harbour at the Australian National Maritime Museum. Check out activities on the weekend in Darling Harbour, in and around Sydney city and more for Sydney to see whether you are tempted to extend your trip.
Please note: Schedule is subject to change with some speakers still to confirm. If your travel plans are based on a specific topic, please check progress with us before committing. Keep in mind that ASC national events are considered the premier #scicomm events and some members reserve annual travel budgets for these events even before we have a program. If you have a specific program question please contact firstname.lastname@example.org
Monday 16 April 2018
|7:30am||Registration, welcome tea and networking.|
|8:30am||ASC welcome and inaugural PD Day opening, Dr Craig Cormick, President, Australian Science Communicators
ANMM welcome and intro to science education at the museum, Peter Tattersall, Head of Learning, Australian National Maritime Museum
|8:50am – 9:35am (45mins)
Plenary to be announced
|9:45am – 10:30am (45mins)
1B – Lighthouse Gallery: Improve your Media skills workshop
1D – Vaughan Evans Library: Visual content that sticks: using clever, clear design to present complex ideas, Hannah Angus, Biotext
|11:25am – 12:55pm (90mins)
2A – Theatre: TBA
2D – Vaughan Evans Library: TBA
|2:00pm – 2:45pm (45mins)
||Addressing the real issues: working with zero budgets and influencing the boss.|
|2:55pm – 3:40pm (45mins)
3A – Theatre: Podcast awesome! Joel Werner, ABC
3C – Onslow Board Room: Freelance science writing for fun and profit. Mainly profit. Andrew Masterson, COSMOS Magazine
3D – Vaughan Evans Library: Storytelling for leaders, Mark Schenk, Anecdote (a company with a focus on helping organisations and leaders tap into the power of stories).
|3:50pm – 4:35pm (45mins)
||Inspiring Australia National Science Week
|4:35pm – 5:15pm (40mins)
|5:15pm||Guided Museum Tours, free time and dinner at nearby restaurants|
|Drinks venue: Tasman Light Gallery
|7:00pm||Evening cocktail event|
Please direct questions about the program to email@example.com.